Oświadczenie zarządu SPR Sambor Tczew

Zarząd Stowarzyszenia Piłki Ręcznej Sambor Tczew z przykrością informuje, że rezygnuje ze starania się o licencję na grę w Superlidze kobiet w sezonie 2020/21. W obecnej sytuacji i panującej pandemii Covid-19 zebranie wymaganego budżetu stało się niemożliwe. Zarówno jednostki samorządowe, jak i sponsorzy prywatni borykają się obecnie z wieloma problemami, głównie finansowymi. Dlatego choć przykry dla nas, ale zrozumiały wydaje się fakt, że wspieranie sportu, zwłaszcza tego seniorskiego zeszło na plan dalszy.

Ze swojej strony chcielibyśmy podziękować wszystkim sponsorom za dotychczasową pomoc, zawodniczkom i kadrze trenerskiej za wysiłek włożony w wywalczenie pierwszego miejsca w tabeli, a kibicom za gorący doping którym wspierali nas przez cały sezon.

Jako Zarząd nie poddajemy się w swoich działaniach i zrobimy wszystko aby w najbliższym sezonie ponownie SPR Sambor Tczew zajął pierwsze miejsce w ligowej tabeli.

Ze sportowym pozdrowieniem
Zarząd SPR Sambor Tczew